Bilförsäkringar För Unga

Jämför De Bästa Bilförsäkringarna För Unga (Under 25 År) 2024

Vår erfarenhet och vårt engagemang för hög kvalitet: Med över 200 noggrant granskade recensioner, fler än 700 artiklar skrivna av experter, ett team bestående av branschkunniga personer och löpande uppdateringar varje månad arbetar vi för att du alltid ska få tillgång till tillförlitlig och aktuell information.

Därför kan du lita på Payup: Vårt engagerade expertteam arbetar målmedvetet för att tillhandahålla den senaste och mest relevanta informationen som stödjer dina beslut. Med ett starkt fokus på objektivitet, en datadriven metodik och transparens, strävar vi efter att vara din mest tillförlitliga källa till information. Varje ranking och betyg är noggrant underbyggt, vilket du kan läsa mer om antingen direkt vid produktbeskrivningen eller i våra detaljerade recensioner.

Läs mer om våra redaktionella riktlinjer.

Payup P icon
Hedvig

Bästa bilförsäkringen för unga 2024

Hedvig är den bästa bilförsäkringen för unga 2024. Hedvig erbjuder en prisvärd och modern försäkring utan bindningstid. Försäkringen är helt digital och allt hanteras direkt genom appen. Skadeanmälan görs på bara några minuter. Försäkringsbolaget erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, djurförsäkringar och mer. Du ansöker snabbt genom Hedvigs hemsida, där du även kan ta del av prisuppgifter innan du signerar.

Jämför bilförsäkringar för unga 2024

 • Populärast 2024
  Hedvig logo
  • Digital skadeanmälan 24/7
  • Personlig hjälp fram till 22.00
  • Unga förare utan högre självrisk
  • Laga stenskott kostnadsfritt

  Hedvig

  En ny, modern och digital försäkring med många fördelar. Snabb skadeanmälan online med personlig hjälp, kostnadsfritt, fram till kl. 22:00 varje dag.

 • Gofido logo
  • Smart och flexibel försäkring
  • Anpassa efter dina behov
  • Bestäm din egen självrisk
  • Skadeanmälan på 2 min

  Gofido

  En modern och smart lösning med fokus på anpassningsbara hem- och bilförsäkringar. Flexibel självrisk och smidig skadeanmälningsprocess.

 • OKQ8 logo
  • Billig försäkring
  • Tillägg för att slippa självrisk
  • Heltäckande försäkring
  • Samarbete med Gjensidige

  OKQ8

  En av marknadens billigaste bilförsäkring, framtaget i samarbete med Gjensidige. Slipp självrisken med BackUp Plus.

 • Svedea logo
  • Stort försäkringsbolag
  • Försäkra både hund och katt
  • Stor kundnöjdhet
  • 20% juniorrabatt

  Svedea

  Stort försäkringsbolag som erbjuder många olika försäkringar, bland annat hund-, katt- och uppfödarförsäkringar. Juniorrabatt på 20% för nyfödda djur.

Hur bilförsäkringar för unga fungerar

Bilförsäkringar för unga förare, till exempel 18-åringar eller förare under 25 år, fungerar i princip på samma sätt som för bilförsäkringar för äldre förare, men det finns några specifika faktorer som påverkar försäkringspremierna (försäkringens månadskostnad) och täckningen för denna åldersgrupp. Generellt sett är unga förare mer benägna att vara involverade i trafikolyckor, vilket gör att försäkringsbolag ofta betraktar dem som en högre risk. Detta kan resultera i högre premiekostnader.

När du planerar att teckna en bilförsäkring som ung, var medveten om följande:

 • Olika bilförsäkringar: Det finns tre olika bilförsäkringar, oavsett ålder på föraren: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkring är obligatorisk och täcker skador på andra personer och egendom i händelse av en olycka. Halvförsäkring täcker även stöld, brand och vissa skador på den egna bilen. Helförsäkring inkluderar ytterligare skydd, som reparationer eller ersättning vid skador på den egna bilen. Vad bilförsäkringen täcker
 • Högre premiekostnader: Eftersom unga förare anses vara en högre trafikrisk, kan deras försäkringspremier vara betydligt dyrare än för äldre förare med liknande fordon och täckning. Premiekostnaderna kan påverkas av faktorer som kön, körhistorik, fordonets värde och typ, samt bostadsort.
 • Föräldrars försäkring: I vissa fall kan det vara mer fördelaktigt för unga förare att vara inkluderade i sina föräldrars bilförsäkring, eftersom detta kan leda till lägre premiekostnader. Det är dock viktigt att jämföra olika alternativ och se vad som är mest fördelaktigt för den unga föraren och deras familj.
 • Högre självrisk: Genom att välja en högre självrisk, det vill säga det belopp du själv betalar vid en skada, kan du få en lägre försäkringspremie. Detta kan vara ett sätt för unga förare att sänka kostnaden för sin bilförsäkring, men det är viktigt att väga fördelarna mot risken att behöva betala en högre självrisk vid en olycka.

Relaterat: Fordonsförsäkringar

Vad du bör tänka på när du jämför bilförsäkringar

För att hitta den bästa bilförsäkringen för unga förare är det viktigt att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden.

För att hitta en bra bilförsäkring för unga förare, använd följande tips:

 1. Jämför försäkringsbolag: Se ditt pris på olika försäkringar och jämför skyddet försäkringarna erbjuder. Kom ihåg att inte bara jämföra priset utan också täckningen, självrisken och eventuella rabatter eller förmåner som erbjuds.
 2. Skräddarsy försäkringen: Välj en försäkring som passar dina behov och din budget. Till exempel kan det vara mer ekonomiskt att välja en halvförsäkring istället för en helförsäkring om du kör en äldre bil med lågt värde.
 3. Be om rabatter: Fråga försäkringsbolagen om de erbjuder några rabatter för unga förare, såsom studeranderabatter, körkursrabatter eller rabatter för att ha en säker körhistorik.
 4. Betala årsvis: Om det är möjligt, överväg att betala försäkringspremien årsvis istället för månadsvis, eftersom detta ofta kan leda till en lägre total kostnad.
 5. Undvik onödiga tillägg: Vissa försäkringstillägg, såsom hyrbilsskydd och vägassistans, kan vara användbara, men de kan också öka kostnaden för försäkringen. Bedöm vilka tillägg som är nödvändiga för dig och vilka du kan undvara.

Kom ihåg att det är viktigt att ha tillräcklig försäkringsskydd för att skydda dig själv och andra i händelse av en olycka. Att köra försiktigt och ansvarsfullt samt att bygga upp en ren körhistorik kan hjälpa unga förare att sänka sina försäkringskostnader över tid.

Relaterat: Kan man ta lån för att ta körkort?

Hur du tecknar en försäkring

För att teckna en bilförsäkring som ung, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över bilförsäkringar ovan.
 2. Jämför försäkringarna i listan.
 3. Se ditt pris, gå vidare och följ stegen för att teckna försäkringen.

Kostnad

Kostnaden för en bilförsäkring för unga varierar hos olika försäkringsbolag, eftersom premierna baseras på flera faktorer. Faktorerna inkluderar ålder, kön, körhistorik, bostadsort, fordonets värde och typ, samt vilken typ av försäkring som väljs. Generellt sett är kostnaderna högre för unga förare jämfört med äldre förare.

Normalt sett ligger kostnaden för unga förare mellan tusen kronor upp till över 20 000 kronor per år, beroende på faktorerna som nämnts ovan. Dyrare fordon, områden med hög kriminalitet eller trafikolycksstatistik och en historik av trafiköverträdelser eller olyckor kan leda till högre premiekostnader.

För att hitta den billigaste och mest kostnadseffektiva bilförsäkringen för unga förare är det viktigt att jämföra priser från olika försäkringsbolag och överväga vilka rabatter och förmåner som kan vara tillgängliga. Genom att välja en försäkring som passar dina behov och budget samt att köra ansvarsfullt kan du hjälpa till att sänka kostnaderna för din bilförsäkring över tid.

För att hitta en billig och kostnadseffektiv bilförsäkring för unga förare, gör så här:

 1. Skrolla upp till listan över bilförsäkringar ovan.
 2. Se vilket pris bilförsäkringarna hade kunnat ge dig.
 3. Välj en bilförsäkring ur listan.

Relaterat: Hitta försäkringar

Vanliga frågor och svar

Bilförsäkring är dyrare för unga förare eftersom de anses ha högre risk för olyckor på grund av bristande erfarenhet, omogenhet och impulsivt beteende. Detta leder till högre försäkringspremier.

Billigare bilförsäkring är vanligtvis tillgänglig för förare över 25 år, då erfarenhet och mognad ökar och risknivån minskar, vilket resulterar i lägre premiekostnader.

Nej, en 17-åring får inte äga en bil. Barn och ungdomar under 18 får inte äga fordon som de inte har förarbevis eller körkort till.

Om någon under 25 kör bilen och det är tillåtet enligt försäkringsvillkoren, gäller försäkringen fortfarande, men det kan finnas begränsningar, högre självrisk eller ökad premie beroende på villkoren.