Börja här

Finn rätt försäkring med PayUp

Med PayUp hittar du snabbt till rätt försäkring för ditt unika ändamål.

Börja med att välja vilken typ av försäkring du söker ur listan nedan.

Varför ha försäkring?

Det finns mycket i livet som vi vill vara lite extra rädda om, såsom hemmet, bilen, barnen eller husdjuren. Ändå är det många som inte har en försäkring för deras värdefulla tillgångar. Är du en av dem kan du läsa igenom den här artikeln för att läsa mer om fördelarna med en försäkring och varför du bör ha en.

Det går att försäkra i stort sett allt. Oavsett om du är privatperson eller företagare kan du gynnas mycket av att försäkra dina tillgångar. Skulle olyckan vara framme kan försäkringen vara din enda livlina.

Det finns också många sätt att försäkra sina tillgångar på och det inkluderar inte bara traditionella försäkringar. Exempelvis kan det bestå av ett eget sparkonto med en buffert för regniga dagar eller ett kassaskåp där du kan förvara dina ägodelar. Men det är svårt att förvara sitt husdjur i ett kassaskåp för säkerhets skull, liksom många andra saker i livet som är dyrbart. Därför är försäkringar till för att du ska kunna leva ditt liv normalt, men samtidigt kunna känna dig trygg med att veta att du ändå får stöd om olyckan skulle vara framme.

Hur fungerar försäkringar?

När du ska teckna en försäkring ska du utgå ifrån vad det är du ska försäkra. Därefter betalar du en avgift som grundar sig i hur stor din försäkring är. En olyckshändelse skulle kunna göra att du förlorar allt du har av värde, allt ditt sparkapital eller liknande. Men så länge du betalar din försäkringsavgift hjälper försäkringsbolaget till att täcka dina förlorade ägodelar och det ekonomiska värdet av dem.

Den som istället har valt att spara ihop till en egen buffert under halva sin livstid och sparat allt under madrassen, står helt tomhänt om en brand eller inbrott skulle inträffa. Då kan den enda räddningen vara att ta snabblån eller smslån, till skillnad från den som har tecknat en försäkring innan olyckan och därmed får större delen av sina tillgångar återbetalade av sitt försäkringsbolag. Det är alltså mycket säkrare att teckna en försäkring och avgiften man betalar för den blir i slutändan minimal i jämförelse med vad man spara vid en eventuell olyckshändelse.

Jämför försäkringsbolag

Olika försäkringsbolag har olika villkor och avgifter. Därför kan det vara bra att jämföra bolagen, deras villkor och avgifter innan man ansöker om att få teckna försäkring. Hos PayUp kan du jämföra marknadens bästa försäkringsbolag och därefter välja den försäkring som passar just dina unika önskemål bäst samtidigt som du sparar så mycket som möjligt på försäkringskostnaden. Klicka här för att börja med en jämförelse av försäkringar idag.

Vad kan du försäkra?

En av de vanligaste försäkringarna är hemförsäkringen. Det är något som alla borde ha, oavsett om man är ung, gammal, rik eller fattig. En del fastighetsägare har börjat se över om de kan tvinga nya hyresgäster att skaffa hemförsäkring innan de beviljar dem en bostad, då många hyresgäster har hamnat på bar backe vid en lägenhetsbrand och liknande.

Som företagare kan du försäkra ditt företag och beroende på vad du behöver försäkra finns det olika typer av försäkringar att välja mellan.

Andra försäkringar kan vara djurförsäkring, båt- och bilförsäkring, reseförsäkring och försäkringar av klockor, smycken, cyklar och i stort sett allt som anses dyrbart på olika sätt. Det behöver inte handla om ekonomiska dyrbarheter, det kan lika väl handla om köttsliga värden, så som försäkring av sina barn.

Vill du försäkra ett brett spektrum kan du skaffa en så kallad drulleförsäkring inom kategorier som exempelvis hem eller bil. Det är en allriskförsäkring som försäkrar dig mot de flesta olyckor man kan råka ut för, som exempelvis att tappa mobilen när du är på väg till jobbet eller glömma plånboken på caféet. Drulle- och allriskförsäkring är tillval som man lägger till när man ansöker om en försäkring, så som hemförsäkring med drulleförsäkring och bilförsäkring med drulleförsäkring.

Det grundläggande

Vad är en drulle-/allriskförsäkring och vad täcker den?

Om du ska skaffa en försäkring, som exempelvis hemförsäkring eller bilförsäkring kan du välja att lägga till en så kall...

Vad täcker en bilförsäkring?

Att ha olika försäkringar är en stor trygghet och om olyckan är framme kan försäkringen vara helt ovärderlig. Faktum är...

Kan man teckna försäkring bakåt i tiden?

Nej. Försäkringar gäller alltid från och med den dag de tecknas och framåt.

Vilka försäkringar behöver jag?

En försäkring är ett avtal mellan en person (eller ett företag) och ett försäkringsbolag. Försäkringstagaren betalar en...