Varför Tibber

Tibber Elbolag: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Tibber utmanar traditionella elbolag med sin unika kombination av teknisk innovation och kundfokus. De erbjuder en transparent och timbaserad prismodell, en användarvänlig app för realtidsuppföljning av energianvändning, smarta hem-lösningar och stöd till elbilsägare.

Hoppa till recension
 • Tibber logo

  Tibber

  Världens första helt digitala elleverantör
  Bindningstid
  Ingen bindningstid
  Fast avgift
  49 kr / månad
  Förnybar el
  Timpris
  Säljer el tillTimpris

Fördelar

 • Transparenta och timbaserade priser.
 • Ingen bindningstid.
 • Användarvänlig app.
 • Stöd för smarta hem-enheter och elbilsladdare.
 • Fokus på förnybar energi.

Nackdelar

 • Priser kan stiga under kalla dagar tack vare timbaserat elpris.

Jämför med andra elavtal

 • Tibber logo
  Tibber
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se ditt elpris
  Bindningstid
  Ingen bindningstid
  Fast avgift
  49 kr / månad
  Påslag
  Inget påslag
 • Greenely logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se ditt elpris
  Bindningstid
  Ingen bindningstid
  Fast avgift
  69 kr / månad
  Påslag
  Inget påslag

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Tibber

Tibber är ett innovativt och digitalt elbolag som erbjuder en unik lösning för energiförbrukningen i hemmet. Genom att kombinera modern teknik med en användarvänlig plattform skiljer sig Tibber från traditionella elbolag. Bolaget är känt för sin digitala närvaro och sitt engagemang för hållbarhet, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för den medvetna konsumenten.

Så fungerar Tibber

Att bli kund hos Tibber är relativt smidigt. Genom att besöka företagets hemsida kan du direkt registrera dig och välja det elavtal som passar dina behov. Tibber erbjuder ett dynamiskt och timbaserat elpris utan påslag, vilket innebär att du betalar för elen till inköpspris. Detta kan leda till lägre elkostnader jämfört med traditionella fasta eller rörliga avtal.

När du är kund hos Tibber kan du ladda ner deras app, som är tillgänglig på deras hemsida. Appen erbjuder detaljerad insikt i din energiförbrukning och tips på hur du kan minska dina kostnader. Appen använder sig av realtidsdata för att ge dig uppdaterad information om elpriser och förbrukning, vilket möjliggör smartare och mer ekonomisk energianvändning i hemmet.

För vem passar Tibber?

Tibber är idealiskt för den som vill ha en transparent och modern lösning för sitt elavtal. Tjänsten passar särskilt bra för teknikintresserade personer som vill ha full kontroll över sin energiförbrukning och göra miljömedvetna val. Appens funktionalitet gör det även attraktivt för dem med smarta hem-lösningar eller de som vill integrera förnybar energi, som solpaneler, i sitt system.

Med hjälp av smarta lösningar såsom Tibber Pulse och Tibber Power-ups kan kunder automatisera sitt hem och på så sätt göra energianvändningen mer effektiv. Att Tibber dessutom säljer och stöder elbilsladdare är också ett stort plus, särskilt för de som redan äger eller har planer på att skaffa en elbil.

Kundservice och innovativ teknik

Tibbers kundservice får både beröm och kritik från användarna. Många har upplevt att de är effektiva, lyhörda och hjälpsamma. Dock har enstaka kunder rapporterat problem med att ansluta och synkronisera sina smarta hem-enheter med appen. Andra har haft bekymmer med stundtals långsam kundsupport och problem med räkningar.

För de som bor i Norrland eller andra områden med kyligt klimat kan Tibbers timbaserade priser bli dyrt under vintermånaderna, eftersom elpriserna kan skjuta i höjden under kalla dagar.

Om företaget

Tibber grundades med målet att revolutionera energibranschen och göra den mer hållbar och kundvänlig. Med sitt huvudkontor i Norge har Tibber snabbt expanderat i Norden och är nu ett framstående namn inom energisektorn. Företagets fokus på teknik och hållbarhet gör det till en ledande aktör för framtidens energilösningar. Med sin växande kundbas fortsätter Tibber att vara en spännande och innovativ spelare på energimarknaden.

Kontaktuppgifter till Tibber

Besöksadress:
Tibber AB
Vattugatan 17
111 52 Stockholm

E-post: hello@tibber.com

Öppettider:
Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt