Varför Telge Energi

Telge Energi Elavtal: 2023 recension

Allt du behöver veta

Genom Telge Energi kan du flytta befintligt eller teckna nytt elavtal. Alla avtal som erbjuds hos Telge Energi är märkta Bra Miljöval och kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten. Elavtalet kan enkelt tecknas genom leverantörens hemsida och processen tar inte mer än några minuter.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Telge Energi erbjuder el från förnybara energikällor och har som fokus hållbarhet och långsiktiga ellösningar. Samtliga av Telge Energis elavtal är märkta Bra Miljöval. Det går att räkna på elavtalet direkt genom hemsidan. Nykundsrabatt om 12 fria månader erbjuds.

 • Telge Energi
  Bolaget som går emot strömmen.
  Bindningstid
  12 månader
  Fast avgift
  49 kr / månad
  Förnybar el
  Rabatt12 månaders fast fri avgift
  Påslag fr.5 öre / kWhSe ditt elpris
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Samtliga elavtal är märkta Bra Miljöval.
  • Förnybara energikällor.
  • Elavtalet kan tecknas digitalt, enkelt, genom hemsidan.
  Nackdelar
  • Endast elavtal med rörligt elpris.

  Vanliga frågor och svar

  Är Telge Energi säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Telge Energi är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Telge Energi är ett seriöst företag som ägs och drivs av Telge Energi Aktiebolag.

  Vad har Telge Energi för påslag?

  Telge Energi har ett påslag om 5 öre / kWh.

  Vad är elpriset hos Telge Energi just nu?

  Beräkna ditt elpris hos Telge Energi genom att klicka här.

  Vad har Telge Energi i fast avgift?

  Telge Energi har en fast avgift om 49 kr / månad.

  Har Telge Energi en rabatt?

  Ja, Telge Energi erbjuder just nu rabatten: 12 månaders fast fri avgift.

  Hur loggar man in på Telge Energi?

  Du loggar in på Telge Energis hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Hos Telge Energi kan du teckna elavtal. Leverantören sätter stor vikt på att erbjuda miljövänliga alternativ och bolagets el kommer från gröna källor som sol, vind och vatten. Dessutom så är alla bolagets elavtal märkta Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Telge Energi är därför ett grönt, oavsett vilket elavtal du väljer.

  Rabatt

  När du tecknar ett nytt elavtal med Telge Energi, eller byter elbolag till Telge Energi så får du en välkomstrabatt som på 12 kostnadsfria månader under det första året. Som nykund sparar du 588 kr och erbjudandet gäller när du tecknar avtalet genom Telge Energis hemsida.

  Påslag, avgifter och kostnader

  Det exakta elpriset som du får betala beror på vilken ort du bor på, hur ditt boende ser ut, din elförbrukning och hur elpriset utvecklas på marknaden. Telge Energi har ett påslag om 5 öre / kWh som tillkommer i elpriset. Påslaget är rimligt och inte högt jämfört med andra elbolag. Telge Energi har även en fast månadsavgift som tillkommer för avtalet. Avtalets fasta månadsavgift är 49 kr / månad.

  Läs mer: Jämför Telge Energi med andra elhandelsavtal

  Hur kan man byta elavtal till Telge Energi?

  Du kan teckna ett elavtal med Telge Energi genom att elbolagets hemsida. Du kan använda datorn, surfplattan eller mobilen för att teckna elavtalet. Du kan också ringa bolagets kundtjänst dock så gäller nykundsrabatten endast om du tecknar elavtalet genom elbolagets hemsida.

  För att byta till Telge Energi så krävs det att du som tecknar elavtalet hos Telge Energi även står som innehavare av ditt befintliga elavtal. Det kan alltså inte vara din partner som står som ägare av det befintliga elavtalet. Du behöver även ha ditt anläggnings-ID till hands och vara säker på vilket datum du vill att elavtalsbytet ska ske.

  I regel så tar det ungefär tre veckor innan bytet genomförs från ditt gamla elbolag till ditt nya hos Telge Energi. Om du ska flytta och vill byta bolag från och med det datum som du flyttar in i ditt nya boende så kan det ordnas i förtid så att bytet sker samma dag som du flyttar in. För att det ska vara möjligt så behöver du ringa in till kundtjänsten.

  Läs mer: Hur byter man elavtal?

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Telge Energi Aktiebolag
  Storgatan 42
  151 36 Södertälje

  E-post: kundservice@telgeenergi.se
  Telefonnummer: 020-34 40 40

  Öppettider:

  Måndag:08:00-18:00
  Tisdag:08:00-18:00
  Onsdag:08:00-18:00
  Torsdag:08:00-18:00
  Fredag:08:00-18:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.