Varför Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft Elbolag: 2024 Recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

5.0
Payups betyg

Därav betyget: Skellefteå Kraft erbjuder konkurrenskraftiga elpriser och har en pålitlig kundservice, vilket är positivt för konsumenter som söker pålitlighet och bra pris på sin el.

Hoppa till recension
 • Skellefteå Kraft logo

  Skellefteå Kraft

  Alltid med 100% förnybar el.
  Bindningstid
  12 månader
  Fast avgift
  49 kr / månad
  Förnybar el
  RabattNya kunder får handla elen till inköpspris första 9 månaderna, utan påslag och månadsavgift
  Påslag6 öre / kWhSe ditt elpris

Fördelar

 • 100 % förnybar el.
 • Elavtal tecknas enkelt online.
 • En av Sveriges bästa kundtjänst enligt Servicescore.
 • Rabatt till nya kunder.

Nackdelar

 • Endast en typ av elavtal.
 • Begränsad information på hemsidan.

Jämför med andra elavtal

 • Skellefteå Kraft logo
  Skellefteå Kraft
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se ditt elpris
  Bindningstid
  12 månader
  Fast avgift
  49 kr / månad
  Påslag
  6 öre / kWh
 • Telge Energi logo
  Payup betygPayup baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av Payups redaktion.
  Se ditt elpris
  Bindningstid
  Ingen bindningstid
  Fast avgift
  59 kr / månad
  Påslag
  6 öre / kWh

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft erbjuder olika elavtal. De satsar på miljövänliga energikällor och levererar el som är 100 % förnybar. Det betyder att elen kommer från solkraft, vattenkraft, vindkraft och andra förnybara energikällor. Dessutom så värderar Skellefteå Kraft kundnöjdhet.

För att teckna ett elavtal med Skellefteå Kraft besöker du företagets hemsida. Där väljer du elavtalet som du är intresserad av och följer stegen i registreringsprocessen.

Påslag, avgifter och kostnader

När du tecknar ett elavtal med Skellefteå Kraft så kan du välja mellan ett elavtal med rörlig elpris eller ett med fast elpris. Du betalar alltid en fast månadsavgift om 45 kr. Du betalar även 6 öre/kWh i påslag och 23,17 öre för moms.

För att få en bild av hur mycket du skulle behöva betala för elavtalet hos Skellefteå Kraft så kan du besöka företagets hemsida och klicka på “Se priser”. Där anger du ditt postnummer och andra uppgifter, sedan kan du se hur mycket priset för elavtalet hade varit för dig.

Rabatter

Som ny kund hos Skellefteå Kraft så får du en välkomstrabatt. Rabatten är ingen månadsavgift samt inget påslag de första sex månaderna.

Läs mer: Hitta elhandelsavtal

Hur byter man elbolag till Skellefteå Kraft?

Du kan byta till Skellefteå Kraft genom att ringa eller besöka företagets hemsida. Det tar bara några minuter och är kostnadsfritt. För att kunna byta från ditt nuvarande elbolag så är det viktigt att tänka på två saker:

 • Kontrollera om du har någon bindningstid eller uppsägningstid hos ditt existerande elbolag. Om så skulle vara fallet och du bryter elavtalet i förtid så kan det tillkomma en avgift.
 • Kontrollera så att avtalet med ditt nuvarande elbolag är på ditt namn. Om det befintliga elavtalet är på ditt namn så bör du alltså inte be din partner ingå avtal med Skellefteå Kraft då de inte kan avsluta det nuvarande elavtalet.

Du kan också ge Skellefteå Kraft fullmakt åt att hantera bytet från ditt befintliga elbolag till deras, så slipper du kontakta ditt elbolag för att avsluta ditt existerande elavtal.

Läs mer: Hur byter man elbolag?

Kontaktuppgifter till Skellefteå Kraft

Besöksadress:
Skellefteå Kraftaktiebolag
Kanalgatan 71
931 80 Skellefteå

E-post: kundservice@skekraft.se
Telefonnummer: 0910-77 25 50

Öppettider:
Måndag:08:00 - 18:00
Tisdag:08:00 - 18:00
Onsdag:09:30 - 18:00
Torsdag:08:00 - 18:00
Fredag:08:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt