Varför Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft Elavtal: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Skellefteå Kraft erbjuder el som är 100 % förnybar. Elen kommer med andra ord från vindkraft, solkraft och vattenkraft. Ett elavtal kan snabbt tecknas via hemsidan på bara ett par minuter. Enligt Servicescore så har Skellefteå Kraft en av Sveriges bästa kundtjänst. Elavtalet erbjuds med fast eller rörligt elpris. Vilket ska jag välja?

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

Hos Skellefteå Kraft kan du snabbt teckna ett förmånligt elavtal. Man erbjuder elavtal med antingen fast eller rörligt elpris. Leverantören erbjuder 100 % förnybar el och lägger stor vikt på bra kundbemötande. Nya kunder får handla elen till inköpspris under de första 6 månaderna, utan påslag och månadsavgift.

 • Skellefteå Kraft

  Alltid med 100% förnybar el.
  Bindningstid
  12 månader
  Fast avgift
  45 kr / månad
  Förnybar el
  RabattNya kunder får handla elen till inköpspris första 9 månaderna, utan påslag och månadsavgift
  Påslag fr.6 öre / kWhSe ditt elpris

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • 100 % förnybar el.
 • Elavtal tecknas enkelt online.
 • En av Sveriges bästa kundtjänst enligt Servicescore.
 • Rabatt till nya kunder.
Nackdelar
 • Endast en typ av elavtal.
 • Begränsad information på hemsidan.

Vanliga frågor och svar

Är Skellefteå Kraft bluff/bedrägeri?

Nej. Skellefteå Kraft är inte bluff/bedrägeri. Skellefteå Kraft är ett seriöst företag som ägs och drivs av Skellefteå Kraftaktiebolag.

Vad har Skellefteå Kraft för påslag?

Skellefteå Kraft har ett påslag om 6 öre / kWh.

Vad är elpriset hos Skellefteå Kraft just nu?

Beräkna ditt elpris hos Skellefteå Kraft genom att klicka här.

Vad har Skellefteå Kraft i fast avgift?

Skellefteå Kraft har en fast avgift om 45 kr / månad.

Har Skellefteå Kraft en rabatt?

Ja, Skellefteå Kraft erbjuder just nu rabatten: Nya kunder får handla elen till inköpspris första 9 månaderna, utan påslag och månadsavgift.

Vad är Skellefteå Krafts kontaktuppgifter?

Skellefteå Krafts adress är:
Skellefteå Kraftaktiebolag
Kanalgatan 71
931 80 Skellefteå

Skellefteå Kraft kan nås på:
E-post: kundservice@skekraft.se
Telefonnummer: 0910-77 25 50

Vad är Skellefteå Krafts öppettider?

Måndag:08:00-18:00Tisdag:08:00-18:00Onsdag:09:30-18:00Torsdag:08:00-18:00Fredag:08:00-16:00Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Skellefteå Kraft erbjuder olika elavtal. De satsar på miljövänliga energikällor och levererar el som är 100 % förnybar. Det betyder att elen kommer från solkraft, vattenkraft, vindkraft och andra förnybara energikällor. Dessutom så värderar Skellefteå Kraft kundnöjdhet.

För att teckna ett elavtal med Skellefteå Kraft besöker du företagets hemsida. Där väljer du elavtalet som du är intresserad av och följer stegen i registreringsprocessen.

Påslag, avgifter och kostnader

När du tecknar ett elavtal med Skellefteå Kraft så kan du välja mellan ett elavtal med rörlig elpris eller ett med fast elpris. Du betalar alltid en fast månadsavgift om 45 kr. Du betalar även 6 öre/kWh i påslag och 23,17 öre för moms.

För att få en bild av hur mycket du skulle behöva betala för elavtalet hos Skellefteå Kraft så kan du besöka företagets hemsida och klicka på “Se priser”. Där anger du ditt postnummer och andra uppgifter, sedan kan du se hur mycket priset för elavtalet hade varit för dig.

Rabatter

Som ny kund hos Skellefteå Kraft så får du en välkomstrabatt. Rabatten är ingen månadsavgift samt inget påslag de första sex månaderna.

Läs mer: Hitta elhandelsavtal

Hur byter man elbolag till Skellefteå Kraft?

Du kan byta till Skellefteå Kraft genom att ringa eller besöka företagets hemsida. Det tar bara några minuter och är kostnadsfritt. För att kunna byta från ditt nuvarande elbolag så är det viktigt att tänka på två saker:

 • Kontrollera om du har någon bindningstid eller uppsägningstid hos ditt existerande elbolag. Om så skulle vara fallet och du bryter elavtalet i förtid så kan det tillkomma en avgift.
 • Kontrollera så att avtalet med ditt nuvarande elbolag är på ditt namn. Om det befintliga elavtalet är på ditt namn så bör du alltså inte be din partner ingå avtal med Skellefteå Kraft då de inte kan avsluta det nuvarande elavtalet.

Du kan också ge Skellefteå Kraft fullmakt åt att hantera bytet från ditt befintliga elbolag till deras, så slipper du kontakta ditt elbolag för att avsluta ditt existerande elavtal.

Läs mer: Hur byter man elbolag?

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.