Varför Greenely

Greenely: 2023 recension

Allt du behöver veta

Greenely är ett smart elbolag som genom en app ger användaren möjlighet att ta kontroll över sin elanvändning. Med hjälp av AI och algoritmer så optimerar Greenely elförbrukningen och låter en spara pengar på effektivare elanvändning. Till exempel så kan Greenely hjälpa med att effektivisera elbilsladdningen. All energi kommer från förnybara källor och är märkt av Bra Miljöval.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med ett smart elavtal från Greenely så är det möjligt att ta kontroll över den egna elanvändningen och minska på elkostnaderna. Den användarvänliga appen med praktiska funktioner gör att du själv får bättre överblick och kontroll över elförbrukningen. Appen har ett aktivt community där användare kan dela med sig av sina tips och erfarenheter. Avtalet har dessutom ingen bindningstid.

 • Greenely
  Ett smart elbolag.
  Bindningstid
  Ingen bindningstid
  Fast avgift
  69 kr / månad
  Förnybar el
  Rabatt6 månader utan avgift till ett värde av 414 kr med rabattkoden: 6moff
  Timpris
  Få kontroll över dinelförbrukning
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Endast förnybar och miljömärkt energi.
  • Ingen bindningstid.
  • Användarvänlig app.
  • Stort community.
  • Höga kundomdömen.
  • Smart optimering av elanvändningen.
  • Ingen installation i hemmet behövs.
  • Kan användas både för inomhusförbrukning, elbilsladdning och solceller.
  • Bra priser.
  • Trevlig och snabb kundsupport.
  Nackdelar
  • Buggar i appen ibland.
  • Endast kundsupport via e-post.

  Vanliga frågor och svar

  Är Greenely säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Greenely är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Greenely är ett seriöst företag som ägs och drivs av Greenely AB.

  Vad har Greenely för påslag?

  Greenely har inget påslag.

  Vad är elpriset hos Greenely just nu?

  Beräkna ditt elpris hos Greenely genom att klicka här.

  Vad har Greenely i fast avgift?

  Greenely har en fast avgift om 69 kr / månad.

  Har Greenely en rabatt?

  Ja, Greenely erbjuder just nu rabatten: 6 månader utan avgift till ett värde av 414 kr med rabattkoden: 6moff.

  Hur loggar man in på Greenely?

  Du loggar in på Greenelys hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Greenely är ett elbolag som använder sig av en modern teknologi, AI och algoritmer för att ge dagens energikonsumenter ett bra elavtal med bättre energipriser.

  Bolaget utmanar eljättarna med sina digitala avtal, användarvänliga app och sin aktiva community. Med Greenely slipper du med andra ord jämföra elpriser och kan istället använda elbolagets smarta teknologi för att optimera energiförbrukningen åt dig.

  Så fungerar Greenely

  Det är enkelt att komma igång och bli hos kund. På företagets hemsida så kan du komma igång med tjänsten inom bara några minuter. Du fyller i dina uppgifter och väljer abonnemangstyp. Du kan välja ett årligt abonnemangstyp eller ett månatligt. Det årliga kostar 49 kronor i månaden och det månatliga kostar 69 kronor i månaden. Det månatliga avtalet har ingen bindningstid.

  När du har skickat in dina uppgifter så kan du strax komma igång och använda appen. Du laddar ner appen gratis genom Greenelys hemsida.

  När du ställer in appen så sätter den igång och med smarta algoritmer analyserar din energiförbrukning. Appen ger bland annat varningar vid höga elpriser och tips på när energin är som billigast. Du kan till exempel planera att sätta på diskmaskinen eller ladda elbilen under dygnets billigaste timmar. Att anpassa elförbrukningen till när den är som billigast kan leda till att du minskar elkostnaderna avsevärt. Till exempel så gör appen det även möjligt att automatisera laddning av värmepump, hushållsapparater, cyklar och mer.

  Elavtalet hos Greenely ger ett så kallat självkostnadspris. Elavtalet är ett timprisavtal och gör att du kan påverka ditt eget elpris direkt. Tack vare den användarvänliga appen med illustrativa grafer så är det både enkelt och roligt att se över elförbrukningen, och i appen så får du även direkt feedback på hur du presterar.

  Vem kan Greenely passa för?

  Greenely kan passa dig som vill få en översikt över din energiförbrukning och sänka dina elkostnader. Tjänsten kan även vara ett val för dig som har en elektrisk bil eller solceller och vill få bättre förståelse för din energikonsumtion och produktion.

  Snabb kundsupport och hjälpsamt community

  Förtaget har fått många höga användarbetyg där många lyfter sänkta elkostnader såväl som den trevliga och professionella kundsupporten som snabbt besvarar frågor. Du skickar enkelt in dina frågor via mejl och inom kort så får du svar.

  Även appens stora community är en annan fördel, där man i communityt delar med sig av sina erfarenheter och knep för hur man har kunnat spara på sin elförbrukning. Det gör att användare kan hjälpa varandra och tipsa varandra om knep, vilket kan hjälpa till med att minska på energikostnaderna ytterligare.

  Om företaget

  Greenely ägs och drivs av Greenely AB, som har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Företaget har som vision att skapa den bästa kundupplevelsen för den moderna energikonsumenten. Sedan starten år 2017 så har företaget hjälpt svenska konsumenter med att få bättre kontroll och koll på sin energikonsumtion, och på så sätt minska sina energikostnader. Idag så använder över 115 000 svenska hushåll tjänsten, vilket gör företaget till en spännande aktör inom energibranschen. Greenely är idag ett av de snabbast växande elbolagen i Sverige.

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Greenely AB
  Birger Jarlsgatan 12
  114 34 Stockholm

  E-post: support@greenely.se

  Öppettider:

  Måndag:09:00-17:00
  Tisdag:09:00-17:00
  Onsdag:09:00-17:00
  Torsdag:09:00-17:00
  Fredag:09:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.