Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företagslån passa bäst till ett medan ett annat företag behöver en helt annan finansiell lösning. När det kommer till företagslån kan man låna i stort sett hur mycket som helst, så länge man har någon typ av säkerhet att använda.

Men vad är egentligen det absolut största företagslånet som man kan få?

Ingen gräns

Det finns egentligen ingen gräns på hur mycket man kan få låna till sitt företag.

Allt handlar om hur mycket bankerna har möjlighet att ge, vill ge och huruvida man har möjlighet att återbetala lånet i tid. Faller alla bitarna på plats finns egentligen ingen direkt gräns på hur mycket man kan låna till företag.

Vanligast är att företagslånen sträcker sig mellan 10.000 till 600.000 kr.

Är det företagslån utan säkerhet man ansöker om brukar beloppen oftast vara mindre, då det innebär en lite större risk för långivaren. Dock finns det långivare som erbjuder miljonbelopp även utan säkerhet. Exempel på en sådan långivare är Qred som erbjuder lån åt nystartade företag helt utan krav på säkerhet.

Har man möjlighet att förse långivaren med en säkerhet finns dock ingen gräns på hur mycket man kan bli beviljad utan så länge siffrorna går ihop kan man egentligen låna nästan hur mycket som helst.

Kreditlån till företag

Ibland är det inte alltid lätt att veta hur mycket pengar man skulle behöva låna, framförallt inte när man ska starta ett företag eller äger ett småföretag. Ett kreditlån till företaget är då en bra lösning. Möjligheterna för denna typen av lån har ökat en hel del under de senaste åren vilket har gjort det lättare för många företagsägare att få den finansiella hjälpen de behöver. Ett kreditlån innebär att man lånar en viss mängd krediter. De finns sedan tillgängliga hos långivaren och man betalar därefter endast för den mängd man förbrukar av krediten. Ett exempel är att om man lånar 50.000 kronor i krediter men endast använder sig av 20.000 betalar man endast för de 20.000 som man använt.