Så här får du lån när alla säger nej

Det kan finnas många olika anledningar till varför olika långivare säger nej till att låna ut pengar. Banker har i regel hårdare krav än många andra långivare.

Några anledningar kan vara att du har många pågående snabblån som behöver återbetalas, en betalningsanmärkning eller kanske inte anses ha tillräckligt med inkomst för att få låna det önskade beloppet.

Även om många långivare säger nej är det långt ifrån omöjligt att hitta en kreditgivare som är villig att bevilja lånet.

Nedan följer sätt på hur du fortfarande kan låna pengar, beroende på vad det är du behöver pengarna till.

 1. 1. För dig som blir nekad pga för många kreditupplysningar

  Varje gång man ansöker om lån så tas det en kreditupplysning på en. Det är något som behöver göras enligt lag för att förhindra överbelåning och för att se till så att låntagaren kan återbetala lånet de ansöker om.

  Kreditupplysningar som tas hos UC kan påverka företagets kreditbedömningar och många kreditupplysningar kan leda till ett lägre kreditbetyg, vilket kan gör det svårare att få lån.

  Ifall man blir nekad lån på grund av för många kreditupplysningar hos UC så är det bästa alternativet att ansöka om lån hos ett företag som använder ett annat kreditupplysningsföretag. De populäraste alternativen till UC är Creditsafe och Bisnode.

  Genom att ansöka om ett lån utan UC kan man fortfarande få lån ifall man blir nekad lån just nu på grund av för många kreditupplysningar.

  Låna pengar utan en kreditupplysning hos UC.

 2. 2. Betalningsanmärkningar

  För många betalningsanmärkningar kan göra det svårt att få lån dock så finns det långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar sedan tidigare.

  När man lånar pengar med betalningsanmärkningar så är det viktigt att man jämför lån innan man ansöker. Olika långivare erbjuder olika räntor för lånen och vidare så kan en betalningsanmärkning resultera i en högre ränta för lånet eftersom långivaren känner att de tar en högre risk när de beviljar det.

  Låna pengar med betalningsanmärkning.

 3. 3. Låg inkomst

  Det är inte ovanligt att långivare har högre inkomstkrav än det som rimligt hade behövts för att återbetala det lån man söker. Många långivare har ett inkomstkrav på mellan 120 och 150 000 kr per år för att bevilja ett lån men om man söker ett lån på ett väldigt litet belopp, som exempelvis 1 000 kr så kan man återbetala denna utan att nödvändigtvis behöva uppfylla det generella inkomstkravet hos långivaren.

  Det kan också vara så att man kanske ligger på en liten underkant men ändå har en deklarerad inkomst.

  I sådana fall så finns det långivare som bedömer ens ansökan individuellt. Om återbetalningsförmågan finns så kan man bli beviljad ett lån även om andra långivare säger nej.

  Låna pengar med låga inkomstkrav.

 4. 4. Samla befintliga lån för att minska månadskostnader

  Nstart kan vara det bästa alternativet om du har svårt att få lån eller har befintliga skulder och småkrediter som du vill samla på ett och samma ställe. Det underlättar framför allt om du har skulder som är svåra att betala tillbaka. Genom att samla dina lån åstadkommer du det följande:

 5. 5. För dig som absolut inte är kreditvärdig

  Låg kreditvärdighet är en av anledningarna till att en del kreditgivare säger nej till lån. Det kan vara för att du har många kreditupplysningar registrerade, låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar.

  Nedan följer två sätt du fortfarande kan låna pengar trots en sämre kreditvärdighet.

  Sefina Pantbank

  Hos Sefina Pantbank kan du låna pengar i utbyte mot ett föremål som du pantsätter hos pantbanken. Att pantsätta ett föremål innebär att pantbanken behåller föremålet hos sig fram tills det att du återbetalar lånet. På så sätt kan pantbanken vara säkra på att lånet återbetalas.

  Hur mycket man får låna beror då helt på hur värdefullt föremålet som man pantsätter är.

  Anledningar till varför Sefina är så populärt:

  • Du har möjlighet att pantsätta materiella tillgångar.
  • Sefina Pantbank gör ingen kreditupplysning i och med att du ansöker om lånet.
  • Lånebeloppen varierar mellan 1 000 och 1 000 000 kr beroende på vad det är du pantsätter.
  • Löptiden är på 2 till 3 månader med möjlighet till förlängning.

  Till Sefina Pantbank

  Enkelfinans

  Enkelfinans erbjuder bland annat lån till dig som har det svårt att få lån eller inte har en god kreditvärdighet.

  Enkelfinans kan fortfarande bevilja dig ett lån om du ansöker med en borgensman. Det är då borgensmannens kreditvärdighet som räknas och inte din egna.

  Anledningar till varför många väljer Enkelfinans:

  • Borgenslån passar den som har haft tidigare problem med att betala skulder eller räkningar men vars ekonomi har blivit bättre.
  • Borgensman innebär att någon du känner tar på sig ansvaret att betala tillbaka lånet om du inte kan.
  • Personen ska vara över 18 år och max 80 år.

  Till Enkelfinans