Hur Stor Checkkredit Kan Man Få?

Många företag använder sig av en checkkredit, eller ”kontokredit” i stället för ett traditionellt företagslån i verksamheten.

Storleken på checkkrediten varierar från företag till företag och är beroende på en rad olika faktorer som till exempel vilken verksamhet företaget bedriver, hur stor omsättning företaget har, om företaget redan har en kreditlina eller någon annan form av företagskredit och så vidare.

Relaterat: Kan man låna pengar till företag utan krav på omsättning?

Faktorer som avgör hur stor checkkredit du kan få

Den största faktorn för hur stor checkkredit du kan få är hos vilken företagslångivare som du gör din ansökan. Olika kreditgivare erbjuder olika belopp. Klicka här för att se vilken långivare som erbjuder högsta checkkredit.

Andra faktorer som avgör hur stor checkkredit du kan få:

  • Företagets ekonomiska resultat.
  • Företagets skuldsättning.
  • Om företaget har några betalningsanmärkningar.
  • Vilka personer som ingår i företagets ledning.
  • Vilka säkerheter som kan ställas för krediten.

En ansökan om en checkkredit, eller en kontraktskredit som det ofta benämns, behandlas i regel på samma sätt som en ansökan om ett traditionellt lån. I princip sker samma typ av kreditbedömning som när man bestämmer hur stort företagslån man kan få.

Det här kan du göra för att få en stor checkkredit

Vill du att företaget ska ha möjlighet att bli beviljad en stor kredit så bör företaget ha en i grunden bra ekonomi och betala sina räkningar i tid.

Som ägare till ett företag kan du göra några saker för att påverka ditt företags ekonomi och få möjlighet till en högre checkkredit:

  • Ta ut en mindre personlig lön för att behålla så mycket pengar i företaget som möjligt. Detta är något som kommer att ha en direkt och positiv inverkan på både balans- och resultaträkningen.
  • Skära ned på kostnader och utgifter för att än en gång få företagets ekonomi att vara så vinstdrivande som möjligt.
  • Företagslåna hos en långivare som beviljar checkkrediter med höga belopp. Det är stor skillnad mellan olika långivare och du måste därför noggrant jämföra olika lånebolag innan du går vidare med ett specifikt lån.
  • Inte ha existerande kreditlinor hos andra kreditgivare.