Hur Mycket Kostar En Onlinekredit?

Ett vanligt missförstånd när det kommer till onlinekrediter är att de är väldigt dyra i förhållande till själva kreditbeloppet. Detta innebär givetvis att många drar sig för att ansöka om den här typen av krediter. Vi hjälper dig att bena ut vad som faktiskt stämmer kring detta.

Vad kostar egentligen en onlinekredit?

Svaret på den frågan är faktiskt ganska enkel. När du ansöker om en onlinekredit betalar du i regel enbart för de pengar som faktiskt förbrukas. Om du exempelvis blir beviljad en kredit på 20 000 kronor men bara använder halva beloppet så behöver du enbart betala tillhörande avgifter på det använda beloppet. Du behöver alltså inte betala för den kredit som du inte förbrukat.

Givetvis kan det skilja sig en del mellan olika kreditgivare, men detta är det vanligast förekommande. De tillhörande avgifterna är bland annat räntor (alltså priset för den förbrukade krediten), m.m.

Många av de större kreditgivarna, som exempelvis American Express, tar även ut en avgift på årlig basis för kostanden för det fysiska kreditkortet. Andra aktörer kan ta ut en kostnad antingen årligen eller per månad för att fortsätta bevilja det överenskomna kreditbeloppet. Många har inga fasta avgifter överhuvudtaget.

Utbetalningar

Många kreditgivare låter kunderna låna pengar med direkt utbetalning vilket de flesta tycker är väldigt bra. Andra typer av onlinekrediter väljer istället att fylla på ett fysiskt kort med jämna mellanrum, vanligen en gång per månad i samband med månadsskifte.

Jämför olika kreditgivare

Med detta i åtanke är det, precis som alltid, viktigt att jämföra olika kreditgivare innan det är dags att ansöka om en onlinekredit. Det är ditt individuella behov som styr, men glöm inte att ta reda på de eventuella återkommande kostnaderna som tillkommer i samband med att du accepterar ett erbjudande. Det är trots allt ett väldigt prisvärt alternativ till skillnad mot vad många tror.