Så Här Många Lån Kan Du Ha

Det enkla svaret på frågan om hur många lån en person kan ha är: hur många som helst.

I praktiken så begränsas det naturligtvis av antalet långivare som finns på marknaden. Det kan även begränsas utav antalet kreditupplysningar som tas på en hos UC. För många kreditupplysningar hos UC kan göra det svårt att få lån i framtiden, dock så finns det långivare som inte tar kreditupplysningar hos UC.

Läs mer: Hur påverkar kreditupplysningar min kreditvärdighet?

Att låna pengar utan upplysning hos UC

Det kan naturligtvis vara frestande att ta ett snabblån när plånboken är tom. Det många inte tänker på är att lån som smslån, mikrolån och blancolån ofta har en hög ränta och ibland även dyra uppläggningskostnader i förhållande till lånets storlek. Det betyder att när lånet ska betalas tillbaka är summan ofta hög. För den som redan har en instabil ekonomi kan det vara klokt att tänka över om det kommer att finnas pengar till detta när räkningen förfaller. Det finns många som löser problemet genom att ta ett nytt smslån för att kunna betala det föregående. Det här är sällan en bra idé.

En lösning är istället att samla ens lån hos en långivare som kan erbjuda bättre lånevillkor.

Att samla lån

Om ekonomin gått överstyr kan ett samlingslån vara räddningen för många. Genom att samla sina lån i ett omstartslån hos en långivare så går det att spara på både aviavgifter och eventuella påminnelseavgifter.

Samlingslån erbjuder också en betydligt lägre ränta än lån som är högkostnadskrediter.

När många små lån blir till ett enda lån så blir det lättare att få en överblick över den egna ekonomin och därmed återfå kontrollen. Naturligtvis så är det dock allra bäst att inte försätta sig i en situation som resulterar i en ekonomi i utförsbacke. Därför är det alltid bäst att tänka sig för innan man ansöker om lån.