7 Bästa Sätten Att Spara Pengar 2023

Allt fler människor börjar fokusera på hur de kan gå tillväga för att spara mer pengar varje månad. Pengar är något som är viktigt att ha, oavsett om det är för att betala månadsräkningarna eller om det är för att spara och ha en buffert för oförutsedda utgifter. Det finns många knep på marknaden att ta till för att få ditt bankkonto att växa, men för att lyckas krävs det också tålamod, ihärdighet och bra tips på vägen.

Har du inte alltid vart mån om att spara pengar kan det kännas svårt att komma igång. Kanske vet du inte riktigt vart du ska börja eller vilka tillvägagångssätt som är de absolut bästa. Att spara pengar behöver inte vara svårt och även den med en liten plånbok kan lyckas om man vet hur man ska göra.

Nedan har vi listat några av de bästa och snabbaste sätten för dig att spara pengar. Vi kommer bland annat att prata om sparkonton och lån, men även ta med mindre tips som du kan använda dig av i vardagen, men som kan ge ett stort sparande på längre sikt.

 1. 1. Öppna ett sparkonto

  Det finns många fördelar med att ha ett sparkonto och då menar vi inte ett vanligt bankkonto där dina pengar bara ligger och väntar. Visst är det också ett bra alternativ, men vill du spara måste du se till att få pengarna att växa på egen hand. Det kan du till exempelvis göra genom ett sparkonto med en riktigt bra sparränta. På marknaden finns det ett flertal aktörer att välja mellan. Hos Payup kan du se en lista över de bästa alternativen och du kan snabbt få en överblick över vilket konto som har den högsta sparräntan. Lista över sparkonton 2023.

  Läs mer: Varför ska man spara pengar?

 2. 2. Samla lån och krediter för att spara pengar

  Har du många små lån och krediter som ligger och drar pengar varje månad i form av ränta, amortering och eventuella fakturaavgifter? Då är det dags att samla dina lån med hjälp av ett samlingslån. Ett samlingslån är ett större lån som du använder dig av för att betala av alla de minsta skulderna, så att du bara har en månadskostnad och en ränta att fokusera på varje månad. Vill du spara in mycket pengar så samla dina lån nu! Du får mer slantar över till roligare saker.

 3. 3. Investera i fonder

  Fonder är ett ypperligt sätt att spara pengar för den som tänker långsiktigt. Man blir nämligen sällan rik snabbt med fonder, men det är ett väldigt bra sätt att spara undan, utan att behöva göra så mycket själv. Är du osäker på hur du ska gå tillväga finns det mängder med guider att använda sig av online. Nuförtiden är det inte bara börshajar som använder sig av fonder, utan var och varannan människa har med hög sannolikhet besparingar i fonder. Dessutom är det enkelt att komma igång och du kan öppna ett ISK-konto som är helt kostnadsfritt att registrera och använda sig av.

 4. 4. Samla dina försäkringar för att spara pengar

  Att samla sina försäkringar är ytterligare ett riktigt bra sätt att spara in mer pengar varje månad och år. Om du har alla dina försäkringar hos samma bolag är chansen stor att du får mer förmånliga priser. Se därför till att välja ett heltäckande försäkringsbolag där du kan ha hem-, person-, djur- och bilförsäkring på samma ställe. Har du en försäkring vars bindningstid har löpt ut kan du med fördel jämföra försäkringsbolag för att se om det finns något billigare och bättre alternativ på marknaden. Jämför gärna med jämna mellanrum för att alltid hålla dig uppdaterad om de senaste erbjudandena.

 5. 5. Se över dina elavtal för att spara pengar på elutgifterna

  Elavtal kan tyckas vara krångligt och något som man bara vill låta gå av sig självt, men sanningen är att det finns mycket att tjäna till av att jämföra elavtal och kanske byta elbolag till ett elhandelsbolag som erbjuder ett billigare elpris och ett bättre elavtal för en som konsument. Genom att se över sitt befintliga elavtal, se om man kanske kan få ett billigare pris och bättre villkor hos ett annat elbolag så kan man på sikt spara in mycket pengar på elutgifterna och undvika att betala mer för något som man kanske kan betala mycket mindre för.

 6. 6. Se över dina abonnemang

  Abonnemang på det ena och det andra är idag väldigt vanligt, men abonnemang är också stora bovar om du vill spara pengar, speciellt om de har bindningstid. Se över vilka abonnemang som har löpt ut eller som du skulle kunna vara utan. Behöver du till exempel tre olika streamingtjänster för att kunna se dina favoritprogram och hur är det med ljudboksappen som du aldrig startar igång? Se över och avsluta de du inte behöver. Är ni flera i familjen kan du även titta efter familjeabonnemang. Dessa är oftast mer förmånliga när det kommer till pris, samtidigt som ni fortfarande får ta del av alla tjänster.

 7. 7. Boka inte resor under högsäsong

  Att resa är något som många finner otroligt härligt och givande, men det har blivit allt dyrare att lämna landet och detta är något som man märker av extra mycket under högsäsong. En enkel biljett till Spanien kan kosta tusentals kronor, medan biljetten under lågsäsong bara kostar några hundralappar. Om du älskar att resa kommer du att ha många möjligheter att spara pengar, och ändå få ta del av världen som du önskar. Se bara till att vara mer flexibel när det kommer till resedatum och försök för allt i världen att undvika alla skollov.

Få pengar tillbaka varje gång du handlar med Refunder