Så Gör Du med Elavtalet När Du Flyttar

Att ordna med elavtalet när man flyttar kan kännas överväldigande, men det behöver inte vara komplicerat.

Nedan följer en enkel steg-för-steg guide för att hjälpa dig att göra det smidigt.

 1. 1. Kontrollera om elavtalet flyttas automatiskt

  Först och främst bör du kontrollera om ditt befintliga elavtal kan flyttas automatiskt till din nya adress. Om du har ett avtal med en större elleverantör så är det troligt att det går att ordna på detta sätt. Ring eller maila leverantören och fråga om det är möjligt att överföra avtalet till din nya adress.

 2. 2. Jämför elpriser

  Om du inte kan överföra ditt befintliga elavtal till din nya adress, eller om du vill byta leverantör, bör du jämföra elpriser. Se till att du väljer en leverantör med prisplaner och villkor som passar dina behov.

 3. 3. Bestäm vilken typ av avtal du vill ha

  När du har valt en leverantör och en prisplan är det dags att bestämma vilken typ av avtal du vill ha. Det finns flera alternativ, inklusive fast pris, rörligt pris och mixade avtal. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar, så se till att du väljer ett avtal som passar dina behov.

 4. 4. Kontakta din nya elleverantör

  När du har bestämt dig för en leverantör och ett avtal bör du kontakta dem för att ordna med anslutningen. Detta inkluderar att ge dem information om din nya adress och mätarställning. Leverantören kommer då att aktivera din nya anslutning.

 5. 5. Kontrollera fakturan

  När anslutningen är ordnad bör du kontrollera din första faktura från din nya leverantör för att se till att allt stämmer. Om du ser några felaktigheter eller har frågor bör du kontakta leverantören så snart som möjligt.

Tips och varningar

 • Se till att avsluta ditt gamla elavtal om det inte kan överföras automatiskt för att undvika onödiga kostnader.
 • Se till att informera din nya leverantör om ditt inflyttningsdatum så att elavtalet aktiveras på rätt dag för att undvika elkostnader för bostaden innan du flyttat in.
 • Kontrollera alltid att fakturan stämmer och att det inte finns några dolda avgifter eller andra överraskningar.

Vanliga frågor och svar