Bästa Kreditkorten För April 2024

Är du på jakt efter ett kreditkort? Då har du en hel del alternativ att välja mellan. Just det breda utbudet av kreditkort kan göra valet ännu svårare. Vilket kort bör man egentligen välja? Vilket kort erbjuder flest förmåner? Hur ser priserna ut?

Vi har undersökt olika alternativen och sammanställt en lista över de allra bästa kreditkorten 2024.

Vilka kreditkort är bäst?

För att göra valet enklare har vi delat in kreditkorten i olika kategorier. Nedan listas de sex bästa kreditkorten 2024 samt vilka huvudsakliga fördelar de har.

Bästa resekortet: AmEx SAS EuroBonus Classic

AmEx SAS EuroBonus Classic är det bästa kreditkortet för dig som reser ofta. Det här kortet bjuder på reseförsäkring, avbeställningsskydd och bonuspoäng på samtliga köp till en årsavgift på 0 kr. För varje hundralapp som du spenderar får du tio poäng som kan användas bl.a. för att finansiera nästa resa. Du får även kostnadsfri tillgång till trevliga SAS lounger på flygplatser i världens alla hörn.

Det bästa med American Express SAS EuroBonus är att du varje år kan få två resor till priset av en, eller en enda resa till halva poängpriset. Erbjudandet gäller resor inom Europa. Som innehavare av AmEx SAS EuroBonus Classic får du dessutom förtur till olika konserter och andra spännande evenemang. För event på Ericsson Globe Arena får du dessutom prioritet i kön.

AmEx SAS EuroBonus Classic anses ofta vara det bästa resekortet på marknaden och det är definitivt ett bra alternativ om du vill resa mycket. Räntan på kortet är 15,99 %, vilket är lägre än för andra kort. Dessutom har du 55 räntefria dagar och en maximal kreditgräns på 100 000 kr. Tack vare det starka skyddet mot kortbedrägerier kan du lugnt ta med kortet på resan utan att oroa dig.

 • Upplev Platinum

  American Express logo

  American Express

  Gå vidare American Express recension Betyg: 3.5/5

  Upplev Platinum

  American Express

  Upp till 1 500 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:1 500 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):17,99% (20,50%)
  • Räntefritt:55 dagar
 • Bästa matkortet: ICA Bankkort

  ICA Bankkort är det bästa kreditkortet för dig som handlar ofta. Med ICA Bankkort handlar du billigare i alla ICA-butiker och om du blir medlem hos ICA så får du 1 stammispoäng för varje krona du handlar för i valfri ICA-butik. Du får även 20 extra stammispoäng om du använder ditt ICA Bankkort när du betalar i ICA-butiken. Med stammispoängen så får du billigare priser, rabatter och bonusar i alla ICA-butiker som du handlar på.

  Kortet bjuder dessutom på köp- och reseförsäkringar samt en kompletterande kortförsäkring. När du väljer ICA Bankkort så får du det bästa matkortet och är du under 21 år så betalar du ingenting för kortet. Den månatliga kostnaden ligger annars på 25 kr/mån.

  ICA Bankkort kan vara perfekt för dig som vill spara pengar på matvaror. Det stora utbudet av ICA-butiker gör det enkelt att hitta en butik att handla på. Om du har familj och barn kan du tjäna särskilt mycket på att välja det här kreditkortet. Du har ett stort kreditutrymme på max 100 000 kronor och räntan ligger på 10,95 %. ICA Bankkort erbjuder dessutom 60 räntefria dagar. Kreditkortet är därför ett betydligt billigare alternativ än många andra kort.

 • Bankkort med bonus och kontaktlös betalning

  ICA Bankkort logo

  ICA Bankkort

  Gå vidare ICA Bankkort recension Betyg: 4.0/5

  Bankkort med bonus och kontaktlös betalning

  ICA Bankkort

  Upp till 100 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:100 000 kr
  • Årsavgift:324 kr
  • Ränta (Effektiv):13,95% (17,63%)
  • Räntefritt:60 dagar
 • Bästa kreditkortet: Re:member Card Flex

  Re:member Card Flex är det bästa kreditkortet för dig som söker en hög och billig kredit. Re:member Card Flex erbjuder ett kreditutrymme på upp till 100 000 kr och räntefri kredit i 56 dagar. Till skillnad från andra kreditkort är Re:member Card Flex helt kostnadsfritt att få och man bjuder på Re:member Rewards. Det är en rabatt som du har rätt till i 300 nätbutiker. Det erbjuds inga bonusar, men den som ofta handlar i e-butiker kan spara ganska fina belopp tack vare Re:member Card Flex. Kortet bjuder även på flera försäkringar, exempelvis reseförsäkring och avbeställningsskydd.

  Kortet Re:member Card Flex lämpar sig bäst för dig som söker en hög kreditgräns till ett lågt pris. Ränta ligger nämligen mellan 9,74 % och 24,74 %. Den sätts individuellt, och den lägre nivån runt 9,74 % är betydligt lägre än genomsnittet för kreditkort. Re:member Card Flex kan alltså vara ett väldigt billigt alternativ om du har god kreditvärdighet.

 • Upp till 25% rabatt i över 300 butiker

  Remember Card logo

  Remember Card

  Gå vidare Remember Card recension Betyg: 3.5/5

  Upp till 25% rabatt i över 300 butiker

  Remember Card

  Upp till 120 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:120 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):9,74% - 28,24% (8,12 - 24,95%)
  • Räntefritt:56 dagar
 • Bästa bensinkortet: Shell Mastercard

  Kreditkortet Shell Mastercard är det bästa kreditkortet för dig som ofta tankar bensin, och ett utmärkt kort för dig som ofta kör bil. Kortet är av typ Mastercard, är helt kostnadsfritt och kommer med flera försäkringar. Exempelvis får du en kostnadsfri feltankningsförsäkring samt reseförsäkring. Med Shell Mastercard får du även bonus på alla köp, både inom och utanför Sverige. Bonusen är 0,5 % av varje inköp och betalas ut som cashback. Pengarna kan smidigt nog användas i vilken butik som helst, inte enbart hos Shell. Det bör noteras att bonusen inte gäller för köp av bensin på Shell eller andra bensinstationer. När du tankar hos Shell får du istället 15 öre rabatt för varje liter.

  Shell Mastercard är tveklöst det bästa tankkortet 2024. När du väljer kortet får du ett kreditutrymme på max 100 000 kr och en ränta på 18,15 %. Dessutom får du 30 räntefria dagar. Eftersom du får rabatt på varenda liter bensin är kortet perfekt för dig som väljer bilen framför kollektivtrafiken. Shell Mastercard är också bra att ha om du ofta åker till sommarstugan, på fisketurer eller andra bilresor.

 • Rabatt på varje liter

  Shell Mastercard logo

  Shell Mastercard

  Gå vidare Shell Mastercard recension Betyg: 2.5/5

  Rabatt på varje liter

  Shell Mastercard

  Upp till 100 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:100 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Ränta (Effektiv):21,40% (19,54 - 27,59%)
  • Räntefritt:30 dagar
 • Bästa bonuskortet: Refunder Pay

  Refunder Pay är det bästa kreditkortet för dig som söker kreditkort med bonussystem. Med Refunder Pay får du bonus på allt du handlar, och bonusen är att du får 1% cashback på alla köp som du gör med kortet och 4% cashback på alla köp som du gör på Refunders hemsida, som är en rabattkods- och spartjänst (Refunder.se). Det betyder att du inte bara kan få pengar tillbaka på varje köp som du gör, men att du även kan spara pengar på köp som du gör genom Refunder. Kreditkortet bjuder också på en kompletterande reseförsäkring, räntefri delbetalning i upp till 6 månader och ett avgiftsfritt första år med kortet.

  För Refunder Pay så ligger krediträntan på 16,40 %, vilket är under medel. Årsavgiften efter det första året är 395 kr, vilket är ett vanligt pris för kreditkort och kreditgränsen ligger på 50 000 kr, vilket är ett medelhögt belopp för shoppingkort. Dessutom får du 56 st räntefria dagar med kortet. Det gör att du enkelt kan slippa räntan ifall du återbetalar krediten inom de första 56 dagarna. Så i praktiken kan Refunder Pay vara ett billigt alternativ vars kostnad endast är årsavgiften, och kan passa den som vill spara pengar, samt få pengar tillbaka på köp som görs med kortet.

 • Pengar tillbaka på allt, överallt!

  Refunder Pay logo

  Refunder Pay

  Gå vidare Refunder Pay recension Betyg: 2.5/5

  Pengar tillbaka på allt, överallt!

  Refunder Pay

  Upp till 50 000 kr i kredit
  • Kreditgräns:50 000 kr
  • Årsavgift:395 kr
  • Ränta (Effektiv):18,50% (20,20%)
  • Räntefritt:56 dagar
 • Kortet som är lättast att få: Bank Norwegian Kreditkort

  Bank Norwegian Mastercard är det bästa kreditkortet som är enklast att få. Kreditkortet ställer inte lika hårda krav som andra långivare och kortet beviljas ofta även till kunder som har lite svagare ekonomi. Om din kreditvärdighet inte är den bästa kan det här kortet alltså vara rätt val. Bank Norwegian kreditkort kommer dessutom med en rad fördelar, exempelvis bonus på alla köp, avbeställningsskydd och reseförsäkring. De tar inte ut någon årsavgift och du får 10 % rabatt när du köper dina flygbiljetter hos Norwegian Airlines. Med Bank Norwegian Kreditkort kan du få upp till 100 000 kronor i kreditutrymme.

  Räntan på kortet ligger på 19,99 %, vilket är lite högre än hos en del andra kort. Samtidigt är räntan betydligt lägre än vad många konkurrerande kortutfärdare kräver. En fördel är att du har 45 dagar på dig att återbetala det nyttjade beloppet innan ränta tas ut. Tack vare de räntefria dagarna kan du alltså komma undan ganska billigt.

  Att tänka på när du väljer kreditkort

  Att välja rätt kreditkort är inte alltid så enkelt. Alla kort som diskuterats ovan är utmärkta alternativ, varför valet kan bli lite svårt. Om du bara vill skaffa ett enda kreditkort rekommenderar vi att du tar god tid på dig innan du väljer. Fundera på:

  • Vad är viktigt för dig?

   Gillar du bonusar, cashback och olika erbjudanden? Eller är det viktigaste att du får kredit till ett så lågt pris som möjligt? Kanske är du mest intresserad av att få resa billigare? Ha gärna klart för dig exakt vad du är intresserad av så blir det enklare att rensa mellan de olika alternativen. Ett tips är att göra en lista över aspekterna som är viktigast för dig och sedan jämföra listan med kreditkorten ovan. Vilket kort överensstämmer bäst med listan?

  • Hur ser din livsstil ut?

   Åker du på utlandsresor flera gånger om året? Har du en sommarstuga som du brukar köra till under helgerna? Om du reser ofta, exempelvis via flyg eller bil, kan det givetvis vara klokt att välja ett kreditkort som ger dig reseförmåner. Ett kort som gör flygresan eller tankningen billigare uppskattas av de allra flesta resenärer. Är du däremot en person med familj och tre barn kan det vara bättre att välja ett kort som ger dig större rabatter i matbutikerna.

  • Har du informerat dig ordentligt?

   Det är viktigt att få en god förståelse för vad ett visst kreditkort faktiskt innebär. Många utfärdare tenderar att belysa fördelarna med kortet, men nackdelarna framgår inte alltid lika tydligt. Exempelvis skyltas årsräntan, men inte den effektiva räntan, som utgör den reella kostnaden för kortet. Var därför noga med att läsa igenom den finstilta texten och de fullständiga villkoren innan du ansöker.

  • Hur stabil är din ekonomi?

   Om du har en skör ekonomi kan det vara klokt att satsa på ett lägre kreditutrymme. Det gäller kanske särskilt om du har en tendens att impulshandla. Även räntan och antalet räntefria dagar är av stor betydelse. Ju fler räntefria dagar du har, desto längre tid har du på dig att återbetala det nyttjade beloppet och slippa ränta. På så vis minskar du risken för eventuella svårigheter med att återbetala beloppet i tid.