Bästa Aktie Appen 2023: Handla Optioner, Aktier, CFD

Intresset för handel med aktier och andra värdepapper blir bara populärare. För den som vill komma igång med aktiehandel så är jakten på den bästa aktie appen det första utgångsläget. Vilken nätmäklare har den bästa aktie appen? Var får man bäst priser och bäst information? Vilken app är lättast att använda och vilken har det största utbudet av handelsinstrument? Vill du kanske bara spåra aktier och följa deras priser? Här nedan besvarar vi frågan vilken är den bästa aktie appen. Läs vidare för svaret!

Bästa appen för att köpa och sälja aktier

De bästa apparna för aktiehandel är de som tillhandahålls av nätmäklarna Avanza och Nordnet. Dessa aktörer är de som är överlägset mest populära när det kommer till aktiehandel för privatpersoner. Med aktiehandel menar man endast aktier och inte optioner och andra certifikat. För den som vill handla aktier så är Avanza och Nordnet de självklara valen.

 1. 1. Avanza

  Avanza app

  Avanzas app är mycket lättanvänd och har ett nybörjarvänligt gränssnitt. Appen uppdateras regelbundet med nyheter och är modern och nytänkande. I appen kan du på ett enkelt sätt följa ditt sparande och se dina köp och sälj direkt i grafen i aktiediagrammet. Appen innehåller även mer avancerade funktioner, såsom indikatorer för teknisk analys och liknande.

  Till Avanza

 2. 2. Nordnet

  Nordnet app

  Nordnets app liknar Avanza-appen i många avseenden, men har ett något mer klassiskt utseende. Här har du även fördelen att handla aktier med gratis courtage upp till 80 000 kr i samlat sparande. Motsvarande belopp hos Avanza uppgår till 50 000 kr. Båda aktörerna har dessutom sina egna indexfonder där du kan låta dina pengar sitta utan att behöva betala förvaltningsavgift. En rolig fördel med Nordnet är att du kan välja att ansluta dig till Shareville. Där kan du följa andra medlemmars portföljer och samtidigt dela med dig av din egen.

  Till Nordnet

Sammanfattningsvis innehåller de båda nätmäklarnas appar liknande funktioner och utbud. Det är kostnadsfritt att ladda ner apparna och öppna konto hos båda dessa nätmäklare. Genom att göra det kan du enkelt bilda dig en egen uppfattning om vilken av dem du gillar bäst.

Bästa apparna för att handla optioner

För att handla med optioner och andra mer komplexa instrument hittar du de bästa apparna hos Plus500 och IG. Hos samtliga kan du spekulera på t.ex. olja, CFD:er och aktier med hävstång. Handel med CFD:er och optioner är förenad med stor risk, där de flesta som handlar med dessa produkter förlorar pengar.

1. Plus500

Plus500 app

Plus500 har ett bra och användarvänligt gränssnitt som är lätt att lära sig. I tillägg är deras utbud av produkter väldigt stort. Här ges du möjlighet att investera i allt från aktier med hävstångseffekt, index, kryptovalutor, vanliga valutor och mer med hjälp av CFD:er. Du har också möjlighet att få notiser för marknadshändelser eller varningar vid prisrörelser. Plus500 är också den handelsapplikation som rankas högst på både Apples App Store och Google Play, vilket säger en del om deras popularitet.

Till Plus500

(Riskvarning: 82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.)
 1. 2. IG

  IG app

  IG:s app är lik Plus500 med en stor skillnad. IG erbjuder en unik produkt som inte finns att hitta hos Plus500, nämligen turbowarranter, eller ”Turbo24” som de heter på plattformen. Med Turbo24 så kan du spekulera på underliggande tillgångar, precis som med CFD-kontrakt, men med Turbo24 så kan du öppna och stänga positioner dygnet runt, 24/7, morgon som kväll under vardagar. Med andra ord så kan du handla och spekulera på olika handelsinstrument medan börsen i övrigt har stängt. Du kan öppna och stänga positioner när andra inte har den möjligheten.

  Du kan även sätta en egen hävstångseffekt för varje enskild trade. Normalfallet med CFD är att varje underliggande tillgångsklass har en förbestämd hävstångseffekt, men med Turbo24 så kan du kontrollera hävstångseffekten och ge olika positioner olika hävstångseffekter.

  Till IG

  (Riskvarning: CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Den här sidan gäller inte för den belgiska allmänheten.)

Bästa apparna för att följa och spåra aktier

För den som bara vill följa marknadens förändringar och spåra aktier och deras priser så finns det ett flertal appar som du kan använda för att hålla dig uppdaterad. De bästa är Yahoo Finance, Avanza, Nordnet samt Dagens Industri.

 1. 1. Yahoo Finance

  Yahoo Finance app

  Den största appen på marknaden är Yahoo Finance. Här kan du hålla dig uppdaterad om läget på världens alla börser samtidigt. Du har också möjlighet att synka dina portföljer hos olika nätmäklare (alternativt lägga in dina innehav manuellt). Genom att göra detta får du en bra översikt över dina innehav, vilket annars kan vara svårt att få om du har konton hos flera olika nätmäklare. Du kan också lägga till egna bevakningslistor med dina favoritaktier för att enkelt kunna se deras förändring när du vill under dagen.

 2. 2. Avanza

  Avanza app

  I Avanza-appen kan du, förutom att handla med aktier, också följa utvecklingen för svenska aktier i realtid. Tyvärr är detta inte möjligt för t ex amerikanska aktier, där uppdateringen av aktiekurserna sker med en fördröjning på 15 minuter. Det är dock möjligt att både för svenska och utländska aktier lägga in kurslarm och få notiser när en aktiekurs når en viss nivå. På så vis kan du hålla dig uppdaterad kring snabba förändringar även om du inte sitter klistrad vid mobiltelefonen. I marknadsvyn kan du följa utvecklingen för de största världsindexen live. Du kan även här skapa egna bevakningslistor för att enkelt hålla koll på de aktier du vill.

  Till Avanza

 3. 3. Nordnet

  Nordnet app

  Även Nordnet-appen innehåller liknande funktioner. Du följer enkelt prisförändringar för olika index, aktier och råvaror direkt på skärmen. Likt Avanza kan du också läsa nyhetsuppdateringar för både marknaden i stort och för ditt eget innehav. Båda nätmäklarnas appar har liknande funktioner och gränssnitt och är populära bland investerare. De är lättanvända och har en stor fördel i att du både kan följa aktiekurser, läsa nyheter och handla värdepapper i samma app. Att du också kan göra mer avancerade analyser med tekniska indikatorer, rita grafer och hålla koll på orderdjup gör de båda nätmäklarnas appar till de bästa och mest användbara på marknaden. Både nybörjare och mer rutinerade investerare och traders har nytta av apparnas olika funktioner.

  Till Nordnet

 4. 4. Dagens Industri

  Dagens Industri app

  Dagens Industri har en app där du inte bara kan följa aktiepriserna och eventuella marknadsrörelser, men du kan även läsa nyheter kring aktiemarknaden och affärsvärlden i stort. De ger snabba uppdateringar om olika makronyheter i världen som kan komma att påverka börserna. Det kan t ex vara politiska beslut eller olika typer av avslöjanden. Aktieanalytikerna på Dagens Industri ger också välgrundade analyser om vad de tror om framtiden för olika bolag. Genom att ta del av nyhetsuppdateringarna på Dagens Industri kan du hålla dig uppdaterad och påläst inom en rad olika ämnen. Möjlighet finns även att få notiser vid större uppdateringar eller marknadshändelser. På så vis kan du se till att vara först med att ta del av större nyheter.